Top 5 zwembadpompen

zwembadpompen

Wat moet u overwegen alvorens een zwembadpomp te kopen?

1. Capaciteit van het zwembad

Dit is de belangrijkste factor om te overwegen alvorens een zwembadmotor te kopen. Afhankelijk van het aantal liters in uw zwembad, zult u een motor met meer of minder vermogen moeten kopen. Als u niet op dit getal let, loopt u het risico een zwembadpomp te kopen die het water niet met voldoende kracht kan verplaatsen en bijgevolg het afval niet efficiënt kan verwijderen en filteren.

Op dit punt raden wij u aan, als u een afneembaar zwembad hebt, een pomp te kopen met een debiet van ongeveer 3.000 liter per uur. Voor grote zwembaden moet dit aantal ten minste 5000 L/u bedragen.

Schoon zwembad

2. Type filter

Het tweede belangrijkste element dat moet worden geëvalueerd bij de aankoop van een zwembadfilterpomp is het type filter. Op de markt zijn de meest voorkomende zandfilters en patroonfilters. De eerste hebben het voordeel dat zij zeer economisch zijn, omdat alleen het zand moet worden vervangen en dat is alles.

Bovendien vergen ze niet veel onderhoud; in feite kan het zand zonder problemen jaren in de tank meegaan. Patroonfilters zijn ook zeer efficiënt, maar ze vereisen een nieuwe patroon, die meestal duurder is.

filterpompen zwembad

3. Type zwembad

Alvorens een filtermotor te kopen, is het raadzaam na te gaan of deze compatibel is met het type zwembad. Als u een uitneembaar zwembad hebt, is de beste optie meestal een patroonfilter, omdat deze zeer gemakkelijk te installeren en te onderhouden zijn, en het vuil doeltreffend tegenhouden naar gelang van het watervolume in dit type zwembad.

Gaat het daarentegen om een traditioneel zwembad, dat door veel mensen wordt gebruikt, dan kunt u het beste kiezen voor een pomp met een zandfilter. Deze bieden een groter bereik in termen van vermogen en filtercapaciteit. Bovendien zijn de meeste voorzien van een manometer om de prestaties van de pomp te controleren.

4. Materialen

Bij de aankoop van motoren voor zwembadreinigers is het raadzaam aandacht te besteden aan de kwaliteit van de gebruikte materialen. Ten eerste omdat dit een toestel is dat in contact komt met water en chemicaliën die slijtage kunnen veroorzaken. En ten tweede omdat het filtersysteem van goede kwaliteit moet zijn, zodat het het water doeltreffend kan reinigen.

Als u een plastic model kiest, moet u ervoor zorgen dat het van hoge kwaliteit en resistent is en, indien mogelijk, voldoet aan een kwaliteitscertificaat. Als u een metalen pomp moet kopen, moet deze anticorrosief zijn en het is beter als er een voorfilter in zit, want dat maakt de pomp duurzamer.

5. Merk

Kijk bij de aanschaf van een zwembadpomp naar het merk van uw zwembad, want het is het beste om een product van dezelfde fabrikant te kopen. Op die manier bent u er zeker van dat de pomp voldoet aan de hierboven genoemde factoren capaciteit en filtertype en hebt u bovenal de garantie dat u een filterpomp koopt van hoge kwaliteit en met een lange levensduur.

In dit bericht geven wij u een lijst van de 3 beste merken zwembadwaterpompen, zodat u de pomp kunt kiezen die het beste bij u past.

De beste 5 zwembadpompen

1. Steinbach SPS 50-1 filterpomp, 230 V/250 Watt, 117 l/min, max. pomphoogte 7,5 m, 040921 ⭐​⭐​⭐​⭐​⭐​


2. T.I.P. Zwembadpomp filterpomp circulatiepomp SPP 400 FT met timer, tot 10.000 l/h ⭐​⭐​⭐​⭐​⭐


3. Anaterra Zwembadpomp, Circulatiepomp, 550 Watt, 9,5 m³/h pompcapaciteit, Voorfilter voor zwembaden, Toebehoren voor zandfilterpomp ⭐​⭐​⭐​⭐​⭐​


Anaterra Zwembadpomp, Circulatiepomp, 250 Watt 7 m³/h pompcapaciteit, Voorfilter voor zwembaden, Toebehoren voor zandfilterpomp ⭐​⭐​⭐​⭐​⭐


everfarel 230 V Zwembadpomp Filterpomp Circulatiepomp,Groen (HZS-200 5000 l/h) ⭐​⭐​⭐​⭐⭐

Soorten motoren voor zwembaden

Om het water in een zwembad te filtreren, is het beter een elektrische waterpomp te gebruiken en geen handpomp, omdat het proces in het laatste geval veel langer duurt. Ook moet worden opgemerkt dat er verschillende soorten elektrische pompen zijn:

Zelfaanzuigende pompen: deze pompen worden gebruikt voor zwembaden thuis, zij kunnen het water opzuigen en het vervolgens naar het filter brengen en weer terug het zwembad in.

Pompen met variabele snelheid: deze zijn zelfregulerend en passen de snelheid van de waterbeweging aan naar gelang van de behoeften. Op die manier wordt een grote hoeveelheid energie bespaard, aangezien de pomp zelf het nodige elektriciteitsverbruik voor zijn rekening neemt.

Centrifugaalpompen: deze worden het meest gebruikt in grote particuliere zwembaden en hebben een hoger vermogen.

Blaaspompen: hebben een systeem waarbij water en lucht worden gemengd, waardoor bellen onder het water ontstaan. Over het algemeen gebruikt in kuuroorden voor hun ontspannende bubbelende effecten.

zwembadpompen

Hoe werken zwembadpompen?

Een zwembadpomp heeft, zoals gezegd, de functie ervoor te zorgen dat het water de nodige voorwaarden heeft om te kunnen zwemmen. In principe werkt het als volgt:

1. et water wordt uit het zwembad gehaald via de skimmer en de bodemafvoeren en vervolgens naar de pomp getransporteerd.

2. Zodra het in de pomp zit, wordt het naar het filter geleid, zodat alle vuil daarin kan worden opgevangen.

3. Het water bereikt dan de zwembadverwarming, als die er is.

4. Aan het eind wordt het naar de chlorinator geleid om het desinfectieproces te doorlopen en vervolgens wordt het teruggevoerd naar het zwembad.

Koopgids voor de beste zwembadmotoren

Beste merken zwembadpompen

Intex – Met meer dan 40 jaar ervaring heeft dit merk zich toegelegd op de vervaardiging van zwembaden, luchtbedden en spa’s. Hun ontwerpen worden gekenmerkt door hun hoge kwaliteit en zeer betaalbare prijzen. Hun producten worden getest om te voldoen aan kwaliteits- en veiligheidsnormen.

Bestway – Bestway werd opgericht in 1994 en legt zich toe op het onderzoek, de ontwikkeling, het ontwerp en de productie van innovatieve outdoorproducten van hoge kwaliteit. De catalogus omvat bovengrondse zwembaden, springkussens, luchtmatrassen en kampeeraccessoires.

Gre – Dit merk heeft erkenning gekregen voor zijn exclusieve toewijding aan de vervaardiging van zwembaden en allerlei aanverwante accessoires. Hun producten zijn van zeer goede kwaliteit, en behoren tot de best verkopende in online winkels.

Hoe kiest u de beste zwembadpomp?

Het kiezen van de juiste waterpomp is niet zo eenvoudig als het lijkt, omdat er veel factoren zijn die ongetwijfeld van invloed zijn, waaronder:

De macht

Om het juiste vermogen te bepalen, moet de exacte grootte van het zwembad bekend zijn. Daartoe neemt u de lengte, breedte en diepte en vermenigvuldigt u de resultaten.

Het is belangrijk te vermelden dat deze afmetingen variëren naar gelang van de locatie. Dat wil zeggen, een Olympische maat zal niet dezelfde afmetingen hebben als een maat die in de tuin van een huis staat, en daarom zal er een pomp met minder vermogen nodig zijn.

Het debiet

De hoeveelheid water die per tijdseenheid moet worden verplaatst, moet ook bekend zijn. In het algemeen wordt het water tussen vier en acht uur per dag gezuiverd, maar in werkelijkheid hangt alles af van de grootte van het zwembad.

Voedsel

Dit apparaat moet op een stroomvoorziening worden aangesloten, dus het vermogen moet daarop worden afgestemd. Er moet ook rekening mee worden gehouden dat er in een sportclub veel meer macht is dan in een huis.

Filter diameter

De waterpomp moet worden aangepast aan de grootte van het filter, anders bestaat het risico van lekkage tijdens het zuiveren. Daarom kunt u er het beste voor zorgen dat de diameter van het filter juist is.

Filter capaciteit

Dit is ook een belangrijke factor om rekening mee te houden, want als het toestel niet is aangepast aan de capaciteit van het filter, kan het uiteindelijk ernstige storingen en defecten vertonen. Wanneer water met een te hoge druk wordt verpompt, kan het op een zeer gewelddadige manier door het filter gaan en het zand dat zich daarin bevindt kan het filter aantasten.

Spanning op de motor van zwembadpompen

Controleer of de pomp de juiste hoeveelheid volt heeft die nodig is voor het zwembad, er zijn 110 Volt pompen en 220 Volt pompen.  In het geval van bovengrondse zwembaden hebt u een 110 Volt motor nodig. Voor zwembaden die ingegraven zijn is de spanning die je nodig hebt anders, je moet het gewoon uitzoeken tot je de ideale hebt.

Mogelijke storingen die zich kunnen voordoen in een zwembadpomp

De meest voorkomende storingen aan de zwembadpomp

Geloof het of niet, na verloop van tijd of door verkeerd gebruik kunnen deze motoren stuk gaan of verslechteren, zodat bijzondere aandacht moet worden besteed aan hun werking en zij voortdurend moeten worden gecontroleerd:

Lekkage: Deze lekkages kunnen zich voordoen omdat er een probleem kan zijn met de afdichting van de mofbuizen. Wanneer het lekkagepunt wordt ontdekt, moeten de onderdelen worden vervangen.

Geen water uit: het eerste wat u moet doen is controleren of er geen obstructie is die verhindert dat het water wegstroomt. Daartoe moeten zowel de afschuimer als de filters worden gecontroleerd.

De motor start niet: controleer of hij goed is aangesloten; als hij dan nog niet start, heeft hij waarschijnlijk een elektrisch probleem en moet hij worden vervangen.

Hij maakt veel meer lawaai: de meeste van deze motoren zijn stil, maar ze maken wel een zeker lawaai, maar als dit luider is dan normaal, dan is er een probleem of het kan gewoon de trilling zijn die het produceert. In dat geval bestaat de oplossing erin hem op een onderlegger te plaatsen om te voorkomen dat hij lawaai maakt.

Wat zijn de voordelen van een motor voor zwembadfilters? Wat zijn de sterke punten ervan?

Zwembaden zijn de droom van veel mensen. Er moet echter rekening mee worden gehouden dat zij onderhoud en een reeks uitrustingen vereisen. Dit type product is een van die essentiële uitrustingsstukken, dus hier volgen enkele van zijn voordelen.

Wat zijn de voordelen van een zwembadmotor? De voordelen zijn:

1. Het water wordt doeltreffend gedesinfecteerd.

2. Filtert puin en andere deeltjes die in het zwembad vallen.

3. Voorkomt de ophoping van algen en andere micro-organismen.

4. Reinigt het water van het zwembad, als onderdeel van het reinigingssysteem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *